11 Aralık 2013 Çarşamba

Kaçırılan 4 asker serbest bırakıldı

Terör örgütü PKK'nın, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kaçırdığı 2 astsubay başçavuş ile 2 uzman çavuşu serbest bıraktığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı 4 askeri kaçıran PKK'lıları yakalamak için operasyon başlattı.

4 ASKER SERBEST BIRAKILDI

PKK’lılar geçen hafta örgütün kuruluş yıldönümünü kutladığı Lice’nin Fis Ovası’nda, karayolunu dün akşam çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. Örgüt mensupları önce iki otomobil ile bir pikabı, daha sonra 3 aracı ateşe verdi. Ardından kimlik kontrolü sırasında 4 askeri kaçırdı.

Örgütün kaçırdığı Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum’da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir'in bırakıldığı öğrenildi.

Terör örgütünün askerleri BDP Diyarbakır il eş başkanları Zübeyde Zümrüt ve Mehmet Emin Yılmaz'a Yolçatı köyü yakınlarında teslim ettiği belirtildi.

Kaçırılan askerlerin, Lice'nin Yolçatı köyünde bulunan ve birkaç ay önce törenle açıldığı belirtilen sözde PKK şehitliğinde BDP'lilere teslim edildiği öğrenildi. Terör örgütünün Yüksekova'da sözde PKK şehitliğinin tahrip edildiği bahanesiyle çıkan çatışmada iki kişinin öldürülmesine 'misilleme' olarak 4 askeri kaçırdığı iddia ediliyor.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır–Bingöl karayolunu kapatan teröristlerce kaçırılan 4 askeri personelin serbest bırakıldığını bildirdi. Genelkurmay’dan yapılana açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından, 08 Aralık 2013 saat 15.00’de Diyarbakır Lice-Kayacık köyü yol ayrımında, lastik yakmak suretiyle karayolunun kesildiği, araçlar durdurularak kimlik kontrolü ve propaganda yapıldığı belirtildi.

“ASKERLERİN SAĞLIĞI İYİ”

Yakın köylerden gelen 200-300 kişilik bir grubun da, olay bölgesinde toplanarak Diyarbakır–Bingöl Karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yolu kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından, 4 askeri personel kaçırılmış ve personele ait 2 sivil araç ile Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne ait bir kamyonet yakılmıştır. Olayın haber alınmasını müteakip; bölgeye Jandarma Özel Harekât Birlikleri sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatılmış ve operasyona İnsanlı Keşif Uçağı ile havadan destek sağlanmıştır. Unsurlarımızın bu kararlı tutumu karşısında, kaçırılan dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü saat 03.30’da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir. Söz konusu dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirilerek sağlık muayenesinden geçirilmiştir. Personelin sağlık durumu iyidir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder