11 Aralık 2013 Çarşamba

12 Aralık okullar tatilmi !

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'da da iyice kendini hissettirdi. Kar yağışı sonrası İstanbul'da okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Peki İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?

Üniversitesindan yapılan açıklamada, İstanbul'u etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle okulun bugün saat 11.00 itibarıyla tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, Nişantaşı Üniversitesi Bayrampaşa Kampüsü lisans programları ile Osmanbey Kampüsü Meslek Yüksekokulu'ndaki tüm derslerin tatil edildiği kaydedildi.

ARTVİN: Artvin şehir merkezinde kar kalınlığı 40 cm'i bulurken ilk, orta ve lise düzeyinde okullar bir günlüğüne tatil edildi.

BALIKESİR: Balıkesir Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezindeki bütün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini bildirdi. Ayrıca bazı ilçelerde ve köylerde de okullara bugün ara verildi. Kamuda çalışan hamile ve özürlü memurlar da bir gün izinli sayılacak.

BARTIN: Bartın'ın Ulus İlçesi'nde ise ilk ve orta dereceli okullar bugün bir gün süreyle kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

BURSA: Bursa Valiliği kar nedeniyle merkez ilçelerindeki okulları tatil ederken, hamile ve engelli kamu çalışanları da bir gün izinli sayıldı.

BOLU: Bolu'da dört gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı. Kent merkezi ile Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

DÜZCE: Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.  Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışının, kent genelinde günlük hayatı olumsuz yönde etkilediği, yağışın bugün ve yarın da devam edeceği belirtildi. Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il geneli ve tüm ilçelerdeki okullarda bugün ve yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

ELAZIĞ: Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, Elazığ merkez ve ilçelerdeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiği kaydedildi.

GAZİANTEP:Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, dün gece başlayan ve halen süren kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

GİRESUN:Giresun merkez ile bazı ilçelerde eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildi.  Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi. Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ve yarın ara verildiği belirtildi.

GÜMÜŞHANE: Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dünden beri etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yatılı okullar haricindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

HATAY: Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki bazı okullar ile bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle Antakya kent merkezinde 12 ve Belen ilçesinde 3 okul ile Altınözü, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi. Yetkililer, taşımalı eğitim yapılan yerlerde herhangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla eğitime ara verildiğini bildirdi.

KARABÜK: Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi, Ovacık ve Eflani ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

KASTAMONU: Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde ve Cide'ye bağlı bazı köylerde eğitime bir gün, Küre ve Doğanyurt'ta iki gün, Daday'da üç gün ara verildi.

KİLİS: Kilis'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 Aralık çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerde eğitim veren resmi ve özel okullarda eğitimi ara verildiği bildirildi. Kar yağışının geçe geç saatlerde şiddetini attırması bekleniyor.

KONYA: Konya'nın Ereğli, Halkapınar, Emirgazi ve Derbent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi. Hadim İlçesi'nde de taşımalı sistemde eğitime ara verildi.

MARDİN:  Mardin'de yoğun kar nedeniyle eğitime iki gün ara verildi. Dün geceden bu yana devam eden yoğun kar nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda kent merkezindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bugün ve yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

NEVŞEHİR: Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Aralık Perşembe gününe kadar bir gün ara verildiği bildirildi.

ORDU:  Ordu'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez Altınordu ilçesi ile tüm ilçe, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.  Kar yağışının devam etmesi halinde eğitime verilen aranın süresinin yeniden belirleneceği bildirildi.

RİZE: Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla ve kış hazırlıklarına fırsat vermek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, tüm lise ve dengi okullarımız 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli personel 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." denildi.

SAKARYA: Sakarya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelinde 178 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle okula gelemeyen öğrencilerin idari izinli sayılacağı bildirildi. Taraklı'da şehir merkezinde 35 santimetreye ulaşan kar nedeniyle birçok vatandaş işyerlerine gidemezken ilçede taşımalı eğitimin yapıldığı 16 köy okulu tatil edildi.

SAMSUN: Samsun Valiliği il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 11 Aralık 2013 Çarşamba günü Bafra, Çarşamba,  İlkadım, Atakum, Canik, Terme, Asarcık, Alaçam ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda; 19 Mayıs ilçesinde ise Karagöl, Düzkoy, Kösedik, Kuşkayası ve Esentepe köylerindeki okullarda eğitime 1 gün ara verdi.

TRABZON: Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Trabzon'da, daha önce bildirilen Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinin ardından kent merkezi ile Sürmene, Çarşıbaşı, Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde de ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime 11 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.

YOZGAT:Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki okullar ile Akdağmadeni ilçesindeki taşımalı sistemle eğitim gören okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder